startpagina Geschiedenis Sortiment Contact Links


Geschiedenis
In 1951 is Jac. H. (Jaap) van Saase een bloembollenbedrijf begonnen. In 1977 is Antoon ook in de zaak gekomen en werd het een maatschap. In 1989 hebben Antoon en Gonny het bedrijf volledig overgenomen en zo ontstond de Mts A & H van Saase. Manus van Kuijeren is in 1937 gestart in de bollen. Na het overlijden van Manus in 1969 heeft Kees het bedrijf overgenomen. In 1990 werd het bedrijf een V.O.F. en toen kwam Herman in de zaak. In 2001 nam Herman het volledig over.

V.O.F. van Kuijeren van Saase
Van Kuijeren van Saase is ontstaan uit een fusie tussen CJM van Kuijeren & zn en
Mts A & H van Saase. Het woord fusie is voor het eerst gevallen op 28-10-2005. Na gesprekken samen is besloten de fusie in gang te zetten. Op dat moment is het onroerend goed van MTS van Saase in de Zilk in de verkoop gegaan. Vervolgens zijn we begonnen met plannen maken voor de bouw van de nieuwe schuur in Anna Paulowna.

Op 29-8-2006 zijn Antoon, Gonny, Gertjan en Ton van Saase naar Grasweg 11 in Anna Paulowna verhuisd. Tot die tijd woonde vader Kees van Kuijeren daar, maar hij is verhuisd binnen Anna Paulowna op ± 500 meter van het bedrijf. Herman, Cindy, Vlinder, Pip, Bink en Sterre van Kuijeren wonen op Grasweg 9a.

Op 1-10-2006 is van Kuijeren van Saase officieel gestart en alle bollen werden in Anna Paulowna geplant. In december 2006 zijn we begonnen met het bouwen van de nieuwe schuur. Tussendoor werden ook de oude schuren gesloopt. Sinds juni 2007 is het bedrijf klaar voor de toekomst.

Bouw nieuwe scuur
Klik op de foto om het fotoalbum te openen